18/4/15

17. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, 199517. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      Προσφάτως η κυβέρνηση μας μαζί με ΗΠΑ και Γερμανία αρνήθηκαν να καταδικάσουν τις Γαλλικές πυρηνικές δοκιμές που γίνονται τούτο τον καιρό. Κατόπιν της μικρής αυτής αναπροσαρμογής της εξωτερικής μας πολιτικής οφείλετε να αναπροσαρμόσετε και την περιβαλλοντική σας διδασκαλία. Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας θα εξηγήσει τους λόγους της μικρής αυτής αλλαγής.
      Όταν όλες οι χώρες του ΟΗΕ καταδικάζουν, η μικρά και τιμία Ελλάς (μαζί με τις λοιπές αυτοκρατορίες) οφείλει να απέχει από ενοχλητικές ψηφοφορίες καταδίκης των πυρηνικών δοκιμών. Η Γαλλία ως πυρηνική δύναμη θα το εκτιμήσει κάποτε αυτό.
      Εξ άλλου τελευταίες ατμοσφαιρικές και γεωλογικές έρευνες ανατρέπουν τα μέχρι τώρα παραδεδεγμένα. Φαίνεται καθαρά, πλέον, ότι οι υπέργειες πυρηνικές δόκιμες εμπλουτίζουν την διατροφική μας αλυσίδα με ασυνήθιστα ποσά θρεπτικών ουσιών. Οι δε υπόγειες απλώς αναταράσσουν το έδαφος (ευγενής πρόσφορα αναψυχής των Γάλλων προς τους ιθαγενείς).
      Ας σοβαρευτούμε όμως. Τα νησιά Μορουρόα είναι ένας τόπος μακρινός. Αν κάτι δεν πάει καλά, έχουμε τις αποστάσεις ασφάλειας. Άσε δε που ο Ιάκωβος (Σιράκ) μας διαβεβαιώνει ότι σε περίπτωση πολέμου θα ανοίξει την περίφημη πυρηνική ομπρέλα, που θα μας προστατεύσει (όλους μας ως αδέλφια) από κάθε κίνδυνο (π.χ. από UFO). Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θα πρέπει να το δούμε θετικά το πράγμα.
      Και ένα ηθικό συμπέρασμα: Οι περί του κακόμοιρου περιβάλλοντος εξαγγελίες δεν αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες παίζονται συμφέροντα της εξωτερικής μας πολιτικής. Όσο για εκείνα τα μανιφέστα της Green Peace που προεκλογικά με ενθουσιασμό προσυπογράψαμε, θα τα προσυπογράψουμε και στις επόμενες εκλογές με αμείωτο ενθουσιασμό.
      Ζητώ, λοιπόν, την άμεση συμμόρφωση σας στην νέα περί πυρηνικών δοκίμων κυβερνητική αντίληψη. Και προτείνω μια σχολική ημέρα να αφιερωθεί στην εκμάθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων των Γαλλικών (αλλά και των Κινεζικών) πυρηνικών δοκιμών. Σας διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως ότι το εγχείρημα σας θα στεφθεί από επιτυχία. Μπορεί να μη διαθέτετε την δύναμη των πυρηνικών, διαθέτετε, όμως, την δύναμη να γελάτε.
Ενημέρωση 6/12/1995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.