18/4/15

38. Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΟΤΣΑΛΑΝ, 199938. Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΟΤΣΑΛΑΝ
      Ο ιμάντας και οι χειροπέδες και τα σκοινιά και τα πανιά και οι ενέσεις και οι αλυσίδες, που έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και τα μάτια και το μυαλό του Οτσαλάν, έδεσαν και τα χέρια και τα πόδια και τα μάτια και το μυαλό και προς τα μέσα και προς τα έξω.
      Οι αλυσίδες, που έσφιξαν το σώμα του Οτσαλάν, έσφιξαν στην μια κατεύθυνση το σώμα του Οτσαλάν και στην άλλη κατεύθυνση (την προς τα έξω κατεύθυνση) το σώμα της ανθρωπότητας όλης. Κι όποιος δεν ένιωσε αυτό το σφίξιμο, κι όποιος ευδαίμων ηδονίσθηκε από τους εξωτερικούς ιμάντες το ίδιο κι αυτός ένιωσε, έστω και διεστραμμένα, ότι η γη μας κι η ζωή μας σφιχτοδέθηκαν σε ιμάντες γύρω από το σώμα, σε ταινίες γύρω από τα μάτια, σε ενέσιμες ουσίες γύρω από το μυαλό.
      Δεν αρκεί να συλληφθείς. Πρέπει να εξευτελισθείς ως ανθρώπινο είδος. Όχι ως άνθρωπος, αλλά ως ανθρώπινο είδος. Εξευτελίζοντας τον τελευταίο επαναστάτη, εξευτελίζεις το ανθρώπινο είδος. Γιατί ανθρώπινο είδος χωρίς ποίηση και επανάσταση είναι ένα άλλο είδος.
      «Καμιά οδός διαφυγής σε όλο τον κόσμο για το επαναστάτη, που διαταράσσει τις ισορροπίες των πετρελαίων μας και των χρηματιστηρίων μας! Θα τον συλλάβουμε όπου και αν πάει! (Εξ άλλου με τα υπερσύγχρονα δορυφορικά και ηλεκτρονικά συστήματα ξέρουμε πάντα πού είναι)».
      Ελπίδα, ίσως, τα λάθη τους στους υπολογισμούς, λέω εγώ. Ελπίδα, ίσως, η προβολή του βίντεο. Ελπίδα, ίσως, η δημόσια προαναγγελία από τον εκτελεστή Ετζεβίτ (από την εκτελεστική δηλαδή εξουσία) της καταδικαστικής απόφασης του δικαστή (της διακριτής δηλαδή και ανεξάρτητης κατά το πρώτο άρθρο πίστεως του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού δικαστικής εξουσίας.)
      Περιμένουμε τον Μοντεσκιέ και όλη την Ευρώπη του Διαφωτισμού δυόμισι αιώνες τώρα στην γωνία του δημοκρατικού μας ραντεβού. Κι η ώρα έχει πάει δώδεκα παρά πέντε...      
Αυγή 19/2/1999, Ενημέρωση 24/2/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.