8/6/19

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΤΣΑΛΑΝ, 2016

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΤΣΑΛΑΝ
Τρεις κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υποδείξουν στην Ελληνική δικαιοσύνη το δίκαιο του κ. Ερντογάν ως προς την έκδοση των οκτώ Τούρκων ικετών. Αλήθεια, δεν προέχει το δίκαιο των ικετών; Από τα χρόνια των Ικέτιδων του Αισχύλου (της πιο αρχαίας δηλαδή σωζόμενης τραγωδίας) ξέρουμε ότι ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα, για να διαφέρει από την δεσποτεία, θέτει ευθέως και σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα τη ικεσίας. Για να σωθεί η ίδια η ζωή. (Σε δεύτερη προτεραιότητα έρχονται όλα τα άλλα.)

Κι αφού υπέδειξαν οι υπουργοί το μέγα περί δημοκρατίας επιχείρημά τους, δεν άξιζε έστω και μιας μικρής νύξης η βεβαιότητα ότι αυτοί οι οκτώ άνθρωποι (όποιοι και αν είναι αυτοί), εκδιδόμενοι, θα έχουν την τύχη των λυντσαρισμένων συναδέλφων τους; Μετά από χιλιάδες βίαιες απομακρύνσεις μη φιλικών προς τον Ερντογάν δικαστών, ποιος Τούρκος δικαστής θα τολμήσει να δικάσει σε δίκη χωρίς σκοπιμότητες; Και ποιος Τούρκος εισαγγελέας θα τολμήσει να προστατεύσει δικαιώματα και να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα ανακρινομένων και κατηγορουμένων;
Αλήθεια, πώς υποχώρησε τόσο γρήγορα η κριτική διάθεση των κυβερνητικών μας βουλευτών; Και πώς η περί ασύλου ανθρωπιστική ρητορική μετεστράφη εις το εναντίον - εις το όνομα ενός ψευδεπίγραφου διπλωματικού ρεαλισμού; Ακόμη και στην περίπτωση της ανίερης παράδοσης Οτσαλάν, υπήρξαν τότε κυβερνητικοί βουλευτές, έστω δύο, που τόλμησαν να πουν έστω μια λέξη.
Ενημέρωση 22/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.